top of page

O Inštitutu Kontekst

O NAS

Inštitut za komuniciranje znanosti je bil ustanovljen z namenom, da se opolnomoči znanstvenike, raziskovalce, raziskovalne in akademske organizacije pri tem, ko vzpostavljajo svoj ekosistem komuniciranja, upravljajo mrežo svojih deležnikov (network governance), utrjujejo družbeno relevantnost svojega znanstveno – raziskovalnega delovanja, promocije njihovih inovacij, izdelkov, raziskovalnih srečanj  ali publikacij. 

POSLANSTVO INŠTITUTA 

Poslanstvo inštituta je pomoč pri komuniciranju znanosti v vseh fazah – od strateškega do operativnega nivoja, povezovanju z različnimi deležniki, vzpostavljanje celovite komunikacijske infrastrukture, ki ima namen izobraževati, spodbujati razumevanje in povečati podporo za znanstvena prizadevanja na vseh področjih. Zaradi vpetosti ustanoviteljice v mednarodne strokovne mreže, ki se ukvarjajo s področjem komuniciranja znanosti, inštitut nudi strokovno podporo tako pri nastopanju v mednarodnem kot nacionalnem (medijskem) prostoru, ter podpira tako nacionalne kot mednarodne raziskovalne projekte/pobude pri učinkovitem komuniciranju znanosti in znanstvenih dosežkov. Poleg izobraževanja na področju veščin komuniciranja z ne-znanstveno javnostjo ter prilagojenega (medijskega) usposabljanja, ima inštitut zaradi mednarodne vpetosti tudi nabor komunikacijskih orodij in pristopov, ki optimizirajo komunikacijo in utrjujejo ugled institucije doma in v tujini.

Storitve

Želite sodelovati z nami? Stopimo v stik!

Pomagamo vam pri komuniciranju znanosti, da bodo vaši projekti pustili trajen vtis.

Ustanoviteljica Inštituta Kontekst, Inštituta za komuniciranje znanosti

Mag. Jadranka Jezeršek Turnes

Sem diplomantka Univerze Metropolitan v Londonu in magistrica komuniciranja znanosti in inovacij na Univerzi v Trentu. V zadnjih letih se poklicno osredotočam na upravljanje komunikacij v inovativnih in znanstvenih okoljih. Intenzivno sem sodelovala pri projektih, ki zajemajo znanstveno udejstvovanje in komuniciranje znanosti v Sloveniji, Evropi, ZDA in Afriki. Sem članica svetovalnega odbora ERC Frontiers, članica mreže PCST, avtorica in osrednja govornica na različnih mednarodnih koferencah.

podpis.jpg
Jadranka_1_edited.jpg

Kontakt

Ptujska 19, 1000 Ljubljana

+386 30 300 620

  • LinkedIn

Hvala za vaše sporočilo!

bottom of page